Om ni som företag vill växa och tjäna pengar kan ni ibland bli tvungna att acceptera mer arbeta än vad ni egentligen hinner med. Då har ni några enkla valmöjligheter för hur ni kan lösa detta problem. Antingen kan ni be klienten om lite mera tid men det kommer klienten antagligen inte att uppskatta. Annars kan ni alltid testa att använda er av IT-outsourcing. Då betalar ni helt enkelt ett annat företag för att göra en del av ert arbete. Ni kommer inte att tjäna lika mycket men om arbetet blir bra kan ni mycket väll ha fått en ny klient vilket är väldigt bra för ert företag. Det kan handla om insatser i systemutvecklingen, testning, IT-säkerhet etc.

IT-outsourcing

Om ert företag ska lämna över saker för andra företag att arbeta på är det några saker som ni definitivt bör tänka på. Den första saken är att ni måste helt lita på företaget. Ni måste acceptera att ni inte har full kontroll över tjänsten som ni har bett dem att utveckla och detta är mycket enklare att acceptera om man verkligen litar på företaget. Gör man det inte blir det mycket svårare att våga ge dem kontrollen. Det andra ni måste tänka på är att ge dem tillräckligt med information. Om ni inte ger dem ordentligt med information kommer dem inte kunna göra ett bra jobb eftersom de helt enkelt inte riktigt vet vad dem ska göra. Se därför till att alltid ge företaget all information som ni har om produkten. Chansen ökar då att de kommer göra en produkt ni är nöjda med på första försöket. På tal om försök, en annan sak som ni måste tänka på är att välja ett företag som erbjuder sig att göra om delar ifall ni inte är nöjda. Annars kommer ni kanske få en produkt som ni inte är helt nöjda med utan möjlighet att få något med den ändrad. Om ni har valt ett outsourcingföretag, men inte är helt nöjda, finns det då något ni kan gör för att lösa problemet? Det gör det.

Byta outsourcingföretag

Om ni tycker att det företag ni valt helt enkelt inte håller måttet och ni vill byta finns det några sätt att gå till väga. Ni kan självklart vänta tills projektet är klart, betala dem och sedan byta. Detta är dock inte en särskilt attraktiv lösning eftersom du då måste betala företaget som du inte var helt nöjd med. Vad du istället kan göra om något inte känns rätt med företaget är att få avbryta er beställning. Om du gör detta tillräckligt snabbt innan de har kommit igång och jobbat ordentligt kan du ofta få alla pengarna tillbaka utan problem. Du ska dock känna till att ju längre du väntar desto svårare kommer det att bli att få pengarna tillbaka eftersom företaget då redan har börjad jobba. Det sista du ska fundera på är om du verkligen behöver byta? Om det är något som inte känns helt rätt kanske det bara är en känsla? Kanske kommer företaget att förvåna dig med hur bra de faktiskt är? Dessutom behöver du inte bråka om att få pengarna tillbaka på detta sätt.

Byta outsourcingföretag

Om du följer dessa tips och råd kommer du inte ha några som helst problem med din outsourcing av IT. Ni kommer utan problem kunna hitta ett bra företag och om något bara är fel kommer ni kunna byta företag.