Om du just nu går på gymnasiet och funderar på att utbilda dig vidare inom IT ska du veta att det är ett riktigt bra val. I framtiden kommer behovet av folk som förstår sig på och kan IT bli allt större, om du kan drifta servrar, programmera, lösningsarkitektur och så vidare kommer du inte att vara arbetslös det är något som är säkert. Nuvarande prognoser gjorda av större aktörer visar att det kommer saknas runt 70 000 programmerare och arkitekter om bara fem år. Det är ett enormt underskott och detta för med sig en hel del fördelar för dig som utbildar dig inom detta yrke.

Framtidskarriär inom IT

Fördelar i framtiden

I framtiden kommer dem som har en utbildning inom IT ha flera olika fördelar. Eftersom det kommer att bli ett enormt underskott i framtiden kommer det vara enkelt att förhandla med arbetsgivarna. Det kommer i princip inte finnas någon konkurrens om jobben och det kommer antagligen leda till att lönerna går upp. Detta kommer att hända eftersom företagen i princip kommer behöva slåss om programmerarna. Om du vill ha andra saker istället för högre lön som fler semesterdagar kommer säkerligen även det vara möjligt att förhandla fram, företagen kommer helt enkelt vara desperata. Detta är många fördelar med att jobba inom IT men det finns även andra möjligheter för dig som väljer att satsa på en IT karriär.

Jobba hemifrån

Många jobb går helt enkelt inte att sköta hemifrån men IT jobb är inte ett av dem. De flesta IT relaterade jobb kan du utföra oavsett vart du är så länge du har tillgång till en dator och en stabil internetuppkoppling. Detta gör det möjligt för dig att jobba precis lika bra från en strand i Thailand som du skulle göra från ett kontor i Sverige. Dessutom är mer och mer företag öppna för möjligheten att låta folk göra detta. Det enda företagen egentligen bryr sig om är resultat. Så länge du levererar bra saker bryr de sig inte särskilt mycket om vart du jobbar. Alla företag erbjuder inte detta men om du jobbar inom IT är chansen mycket större att du kan få ett jobb där du kan jobba vart du vill. Bara tänk vad härligt att kunna kombinera resande med jobb.Framtidsutsikterna för en karriär inom IT är mycket goda. Allt fler produkter och lösningar är baserade på IT: Det betyder att det i framtiden kommer att behövas allt fler personer med kunskaper inom IT.  Detta kommer att göra det mycket enkelt att få jobb inom olika fält av IT. Kan du programmera kommer du ha det extra enkelt. Det är därför många grundskolor nu erbjuder barnen att lära sig programmera, man har insett hur stort problem detta kommer att bli i framtiden och anpassar sig nu efter det. Utbildar du dig till något som har med IT att göra redan idag är du redo om några år när behovet kommer att vara som störst. Du kommer därför ha goda chanser att få dem bäst jobben, du är redo medans alla andra fortfarande utbildar sig.

Jobba hemifrån