DevOps är vad man skulle kalla för en metod. Denna metod används endast inom företag som jobbar med teknikutveckling. Metoden avser att få de som jobbar med utveckling att kunna samarbeta de olika mjukvaruområdena. Dem största sakerna som du ska ha koll på om du vill börja använda dig av DevOps på ditt företag är vad de satsar mest på. Allra mest satsar DevOps på två saker, automation och övervakning.

DevOps

Automation

Automation handlar om att automatisera så mycket som möjligt inom de olika processerna. Detta är verkligen något som du vill. Desto mer du kan automatisera, desto mindre behöver du som jobbar på ditt företag. Detta gör att du kan spara in på löner och andra kostnader vilket gör att du kan spendera pengarna på annat som att expandera ditt företag. Därför är automatisering väldigt bra, vilket är en stor anledning till varför du vill använda dig av DevOps.

Övervakning

Övervakning är en väldigt viktig del av DevOps. Egentligen kan man säga att övervakning är en väldigt viktig del av alla olika utvecklingar. Även om projektet verkar gå perfekt måste man ändå se till att hålla noga koll på hela projektet. Ni kan aldrig vara helt säkra på att projektet kommer att lyckas innan ni är helt i mål, innan dess måste ni se till att hålla noga koll på det. Samtidigt får ni inte vara där och bestämma hela tiden, dem som utvecklar måste få testa själva och känna att dem klarar av det själva. Ni måste vara där i bakgrunden, beredda att hjälpa till vid behov. Det är det svårare med att övervaka projekt med DevOps, ni måste alltid vara där men ni ska helst inte bestämma för mycket. Inom DevOps jobbar man också med att leverera i omgångar så kallat agilt. Det betyder att man gör en ny leverans med jämna mellanrum så att kunden kan se vilka framsteg ni har gjort. Detta kommer få kunden att känna sig lugnare eftersom han/hon ser vilka framsteg ni har gjort och det kommer att tvinga er att med jämna mellanrum få till en produkt som går att använda. Om ni jobba enligt DevOps brukar man också jobba med att produkten alltid ska gå att leverera. Sedan är det upp till kunden att välja när produkten faktiskt ska levereras. Det betyder att ni alltid måste se till att produkten går att använda, lägger ni till en sak måste ni se till att det fungerar med resten av sakerna innan ni går vidare.

Övervakning

Att jobba med DevOps kan vara ett riktigt bra sätt att utveckla ert företag och få det att effektivare och bättre. Det är en bra metod som har blivit väldigt populärt bland företag som jobbar med teknikutveckling. Om du har ett företag som håller på och jobbar med någon form av mjukvaruutveckling eller någon annan form av teknikutveckling så kan denna metod verkligen hjälpa er. Den har inte blivit populär utan någon anledning och det visar att den faktiskt fungerar. Det finns många fler metoder som stuckit ut men DevOps tillhör de mest erkända.